keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

founders keepers

olen etsinyt jo aika pitkään, ainakin vuoden, korollisia sandaletteja. sellaisia, joissa jalkapöydän päältä kulkee vain kapeahko "panta", ja nilkan ympäri remmi.

olen kokeillut monia, mutta kun en välitä metalliyksityiskohdista, korkeasta plato-pohjasta, ylimääräisistä hörselöistä enkä varsinkaan liian korkeista koroista, ei oikeita yksilöitä ole vielä löytynyt. oikeasti, pystyykö joku kävelemään tai edes seisomaan paikallaan yli 10 cm koroilla, kun jalan tukena on vain pari hassua remmiä?

tähän asti löytämissäni matalakorkoisemmissa versioissa taas vaihtoehtona on usein ollut paksu korko. toiveissani oli kuitenkin mahdollisimman sirot yksilöt. harkitsin kyllä hetken cosin kevään uutuussandaaleja, mutta budjettini ei taipunut 150 euron kenkiin.

irene naakan blogista bongasin sitten ihan täydellisen näköiset kengät. käväisin zarassa viime viikolla kun olimme äidin kanssa laukkuostoksilla, ja kenkiä löytyi onneksi vielä omassa koossani. tepsuttelin pitkään peilin edessä, ja kiikutin kengät kassalle. taakseni jonoon tullut tyttö kysyi heti, mistä löysin kengät. hyvä ajoitus, siis!


siinä ne poseeraavat, ikkunalaudalla. sirot, tyylikkäät, yksinkertaiset. korolla on korkeutta niin, että jalka asettuu kauniisti, mutta ei todellakaan liikaa. kengät pääsivät lauantaina jo testikäyttöön, ja varsin tyytyväinen sain olla löytööni. kerran ovikellon soidessa huomasin loikkivani ovelle - aika harvoissa korkkareissa pystyn siihen.



vetoketjuyksityiskohdat pääsivät tarkan seulani läpi. ne tuovat hienovaraisesti rouheutta muuten niin minimalistisiin kenkiin.


kengät eivät ole nahkaa, mikä poikkeaa yleisestä käytännöstäni olla ostamatta tekonahkaisia kenkiä. tässä tapauksessa ajattelin kuitenkin, että noin vähäisessä määrässä materiaalia sillä ei ole merkitystä. ja hinnasta sen huomaa, onnekseni tässä tapauksessa.


koska olen yleensä varsin impulsiivinen kenkäshoppailija, tunnen harvinaista tyydytystä siitä, että olen löytänyt jotakin, mitä todella olen etsinyt. olen joka päivä vain huokaillen ihaillut kauniita uutukaisia, mutta ovat ne päässeet juhlien lisäksi tosikäyttöön myös siivotessa.

(kyllä, rakastan siivota korkkareissa! tähän ei liity mitään sovinistista ajattelua vaimosta, jonka pitää kotona liidellä korkkareissa ja tötterörintsikoissa. syy on hyvin yksinkertainen: kivoista kengistä tulee hyvä mieli, ja ne jalassa siivoaminenkin on vähän miellyttävämpää!)

hei, hyvää vappua kaikille! me vietämme työn juhlan yökylässä hyvillä ystävillä, suojassa huonolta säältä ja pakkojuhlinnalta. luvassa herkkuruokaa, hysteeristä naurua (lempiasiani!) ja pyjamabileet. ehkä kaivan ylioppilaslakin naftaliinista mukaan, ihan vain tavan vuoksi.

Ei kommentteja: