sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

bokhyllan

meillä on tunnetusti koko ajan joku projekti käynnissä. nytkin sohvapöytä, ruokapöytä ja kirjahyllyn laitto - mutta mistä aikaa niihin? päivät menee niin nopeaan.

eilen heräsin ja totesin, että oli pitkään aikaan ensimmäinen lauantaiaamu, kun ei ollut mitään sovittua ohjelmaa. pyörin kotona ihan ihmeissäni, että mitä mun nyt pitäisi tehdä! istuttuani sohvalla hetken aikaa päätin tarttua projekteista helpoimpaan, nimittäin kirjahyllyn järjestämiseen.

olen huomannut, että aika harvalla meidän ikäisellä on enää kirjahyllyä kotona, ainakaan kovin isoa. meille se oli kuitenkin itsestäänselvyys. luetaan molemmat niin paljon, että kirjoja on kertynyt. jotta niitä ei kertyisi enää kovin paljoa, käytän lähinkirjastomme loistavaa palvelua ja hankin vain ne kirjat, jotka ehdottomasti haluaa omaan hyllyynsä. (kyseisellä hankinlalistalla on tällä hetkellä caitlin moranin how to be a woman.)

kun ostimme nykyisen kotimme ja rupesimme miettimään mitä minnekin tulee, halusimme molemmat seinänkokoisen kirjahyllyn. ensin mietittiin että ostettaisiin uusi, kun molemmat oli eläneet keräilyerälundioilla, mutta sitten ajateltiin, että niistähän saisi oikeastaan aika kivan.

olkkarin seinä maalattiin harmaaksi, ja lundian osat valkoisiksi. osat saimme minkä mistäkin, 50 senttiä leveitä hyllylevyjä metsästettiin kierrätyskeskuksesta kuukausikaupalla kunnes tärppäsi.

kun hylly oli pystyssä ja kirjat järjestetty tajusin, ettei homma oikein toiminut kuitenkaan. jotenkin se tuntui irralliselta ja tunkkaiselta. olen järjestänyt hyllyä nyt kaksi päivää, se on nyt melkein valmis.


väreittäin järjestetyt kirjat on yllättävä ja hauska elementti.


lempikirjasarjat (annat, potterit ja song of the ice and fire) saavat olla yhdessä.


sarjakuvafanien kodissa sarjikset ovat framilla...


"vaihtuvaan näyttelytilaan" pääsivät hatturasiat, parikat ja tietty ihanat mary ja matthew.


mietin osaan hyllyistä vitriiniovia, mutta toistaiseksi lasit saavat olla hyllyillä. kultareunaiset mucha-shampanjalasit sain h:lta ensimmäisenä yhteisenä joulunamme.


tykkään siitä, että kirjahyllyssä on yllättäviä elementtejä. keraamisen koulupupun sain äidiltäni, kun aloitin koulun.

 

kyllä on nyt mukavaa, kun kirjahylly sopii muuhun sisustukseen ihan eri lailla kuin aiemmin!

Ei kommentteja: