maanantai 22. huhtikuuta 2013

kultahattu

muutama viikko sitten fashion film festivaleilla esitetty the great gatsby - kultahattu oli minulle pettymys. vaikka en ole lukenut kirjaa, odotin voimaa, tragediaa, suuria tunteita ja ennen kaikkea 20-lukua. sain 70-lukulaista sumuista pehmeyttä, (liian) pitkiä katseita, huokauksia ja mihinkään kykenemättömältä vajakilta vaikuttavan naispäähenkilön. kaiken kruunasi robert redford, joka (isäni sanoin) on erikoistunut esittämään puupökkelöitä. 20-lukua toki oli, mutta hyvin vahvasti seiskytlukulaisittain tulkittuna.

turhaumukseni leffan dramaattisiin hönkäilyihin vain lisäsi odotuksiani leffan uutta versiota kohtaan.


ohjaaja baz luhrmanilta olemme tottuneet näkemään vain parasta. carey mulligan on ihana. ja leo - voi luoja - teini-iän pakkomielteeni ei tämän leffan myötä ainakaan laannu :)

siksipä olin kovin iloinen, kun sain kutsun 17.5 avaavan elokuvan lehdistötilaisuuteen. tarjolla oli elokuvan trailereita, lyhyt esitelmä f. scott fitzgeraldin teoksesta johon elokuva perustuu, shampanjaa ja valokuvanäyttely elokuvan puvuista.

luhrman on yhdistänyt voimansa monen taiturin kanssa. jay z on tehnyt elokuvan musiikin, miuccia prada suunnitellut puvut luhrmanin luottosuunnittelijan (ja vaimon) catherine martinin kanssa. veikkaan, että tästä tulee kevään elokuvatapaus. luulen, että en tule pettymään. kuulemani ja näkemäni perusteella suosittelen ehdottomasti.

vai mitä pidätte näistä kuvista?

ah!

Ei kommentteja: