perjantai 22. maaliskuuta 2013

popsi, popsi...

mitäs sieltä pilkistää...?



taisin joku aika sitten mainita, kuinka löysin ihanan luomukaupan yllättävän läheltä. olen pidempään miettinyt, että toivoisin sellaisen löytäväni, ja kierrellyt lähiympäristön putiikkeja. pari viikkoa sitten tehtiin h:n kanssa oikein retki yhteen kehuttuun paikkaan - huomataksemme vaan, että perillä meitä odotti lappu ovessa: olemme lopettaneet. kuinka surullista! toivoisi, että ihmiset innostuisivat näistä pikkukaupoista.

seuraavana päivänä kuljin mietteissäni pilatestunnilta kotiin, kun silmiini osui yhtäkkiä luomukaupan mainoskyltti. tajusin, että naapuritalossa ollut ihana lankakauppa oli laajentanut valikoimaansa luomuruokiin! minä siitä sisälle säntäämään.

ystävällisen näköinen omistaja seisoi tiskin takana ja tarjosi apuaan. täysin entiselle itselleni epätunnusomaisesti en mutissutkaan mitään vain ympärilleni katselemisesta vaan kerroin ajelehtineeni sisään. keskustelimme luomu- ja muista aiheista lähes tunnin verran, ja kun lähdin kotiin, en ollut vain onnellinen tästä uudesta löydöstä vaan myös luomupiirin tuore osakas.

tänään haimme ensimmäiset ostokset. vajaan kahden kilon karitsanpotka on jo anoppilan pakastimessa odottamassa pääsiäisreissua. viisi kiloa kotimaisia kasviksia sen sijaan muutti meille.


(huomaa kuvaajan joogatrikoot...)

lanttua, kaalia, sipulia, tomaatteja, palsternakkaa, juuriselleriä...


ja nuo multaiset porkkanat paperipussissa, ah! mun sielu aivan läkähtyy tästä autuudesta!


taustalla siintävä tomaattiviljelmä odottaa kevään koittoa (kuten kaikki muutkin täällä!!)

kauppias oli laittanut mukaan ihanan pikku karkkipussin, ekorrens ekologiska :) siinä on varmaan kaikki samat pahat aineet kuin muissakin pusseissa, mutta ne on sentään luomua. symppistä!


ihanaa perjantai-iltaa, mulla alkaa rauhoittava siivousrupeama :)

Ei kommentteja: